....

Kanske inte skulle sagt något i början av det hela för nu mår jag illa/konstigt hela tiden istället.
Jag är hungrig, men vill inte ha maten när jag har den framför mej och även om jag äter så blir jag obehagligt mätt mycket fortare än vad jag brukar. MEN jag slipper att kräkas änsålänge och det är jäkligt possitivt.
Varje morgon äter jag ett äpple i sängen för att det ska jag ska må lite bättre innan jag går upp. Det hjälper faktiskt.
Åt pizza igår, fy f*n vad gott det var. Jag njöt av varje tugga jag kunde äta.

Känns jobbigt på jobb nu om det är långa kunder eller många små. Är lite små yr i hela kroppen känns det som. Hoppas nu bara att allt går bra. Då kan jag må sähär hela tiden =)

Ska upp till pappsen i helgen. Vet inte om jag vill berätta det än eller inte. Känns som om jag vill gå på första ultraljudet först innan jag säger något iallafall. Då vet jag ju om allt är bra änsålänge.
Inte många dagar kvar dit nu. På onsdag smäller det. Längtar samtidigt som jag blir mer och mer nervös. Vill helst att vi redan har varit där och vet vad domen blev. Åååå så nervöst.

Nä nu har jag varit uppe JÄTTE länge.Tur att man har sovmorgon imorgon =)
Nu ska illamående jag gå och lägga mej.

Kram


Då var det dax

Nu känns det, kanske inte att jag är gravid, men jag mår konstigt/illa med jämna mellanrum. Har svårt att få i mej yogurten på morgonen men måste för det är det ända som hjälper. Så fort jag blir hungrig mår jag konstigt.
Känns jobbigt men är glad att jag inte behöver springa in på toan än.
Oroar mej för att behöva göra det på jobb. Toan ligger på kontoret där alla sitter, den har inget lås plus att det ekar när man är där och det är springor under dörren så att allt ljud kommer ut. BLÄ! Fattar inte hur man kan ha det så men men finns inte så mycket att göra mer än att hålla tummarna för att jag slipper göra något där.

Längtar så mycket till ultraljudet. En vecka och 3 dagar kvar nu =)
Tiden har ändå gått rätt snabbt. Vi funderar på att boka en sista minuten någonstanns (finns nästan bara kanarieöarna) men känns som om vi vill prata med barnmorskan först innan vi bestämmer något. Det hade varit så skönt att komma till lite värme nu, blev ju inga skidor nu när Fredrik blev sjukskriven med ryggen.

Jag kan inte fatta att jag har et embryo i min mage som faktiskt kan uppfatta beröring t.ex om jag eller Fredrik smeker över magen =)


Jag i vecka 7 (6+2)
En liten liten bula är där =)

Nu blir det pannkakor sen sängen!
Kram


Sjuk

Ja så har man varit lite sjuk oxå. Mår ju lite konstigt än men jag vet ju inte om det är den lille som spökar eller om jag faktiskt är sjuk på riktigt. Gick iallafall hem från jobb igår och har varit hemma idag. Men imorgon blir det jobb igen.

Vaknade tidigt i morse av att jag mådde illa. Känndes som om "rör jag mej så kommer det", så jag valde att ignorera det istället och somnade om utan att röra mej en millimeter.
Det är lite det jag känner. Om man mår illa i vanliga fall är det skönt att det är över och man mår bättre. Men jag tror inte att fallet är så när man har en bebis i magen, jag tror att man mår lika illa efter som innan och då vill jag inte kräkas så jag håller det inne in i det längsta istället.

Kan ju fortsätta tjata om att jag inte fattar att där är något i magen. Okej mina nyinköpta BH:ar är redan för små, det måste ju vara ett bra tecken eller? Fredrik tycker det iallafall ;o)
Nu är den lille mellan 4-7mm det hade man ju kunnat se med blotta ögat, helt otroligt. Nästa vecka kan jag se framemot yrsel om jag står upp för länge. Så jag vill inte ha några förlovnings- eller vigselkunder. Min ämnesomsättning kommer oxå att öka med upp till 25%. Det är mycket! Nu ska det tydligen ätas men INTE för två, det blir för mycket står det varning om.

Om två veckor vet vi, då vet vi om allt är bra och allt kommer förhoppningsvis kännas bättre och verkligare.

Gick en lång promenad med Annie i tisdags. Hon hade givetvis tusen frågor, vilket jag tycker är kul. Har ju inte så många att prata om det med än. Ser framemot din kommande hjälp Annie=)

Kram


Tusen frågor

Hela tiden kommer man på nya saker som man vill ha svar på. Känns som en evighet tills vi ska till barnmorskan. Två veckor och två dagar kvar nu. Vill ju få reda på att allt är bra och att där faktiskt är en liten i magen.
Har haft ont i ryggen idag med. Hoppas att det går över och att det bara är att jag sovit konstigt.
Tydligen leker jag "Hela havet stormar" på nätterna. Fredrik vaknar av att jag hoppar runder. Kanske inte så konstigt att man är öm i kroppen då.
Var i Ullared igår. Man ville ju bara köpa en massa söta barnkläder men man vågar inte än. Jag får hålla mej till i mars, sen måste man ju få köpa lite kläder ;o) Jag kom oxå fram till att jag är VÄLDIGT glad över att jag inte börjar kl.8 på morgonen. Blev hämtad kl.7.30 och att behöva gå upp strax innan sju var inte kul. Morgon illamående det kan man lugnt säga att jag hade. Har inte haft det innan och inte i morse heller så det måste nästan varit att det var så tidigt!? Slapp iallafall att få upp något. Sålänge det bara är känslan så går det väll okej.

Jag längtar så mycket till 3/2 och jag håller mina tummar så hårt jag kan för att allt är bra och att vi kommer att bli föräldrar i September =)


När ska det kännas?

Hur lång tid kommer det ta innan man känner att man är gravid? Man börjar ju tro att något är fel. Jag tycker ju att man borde känna att det är något som växer där inne. Eller? Vill bara gå på det där första besöket så att man får svar på alla sina frågor och vet vad som känns rätt och vad man inte ska känna. Men vi får hålla oss i tre veckor till. Hoppas att allt är bra och att vi får en liten i September.

Imorgon går jag in i vecka sex om jag har räknat rätt. Där är verkligen ett litet hjärta som slår i min mage nu. Helt otroligt, men ändå känner jag inget. Hjärtat är lika stort som ett vallmofrö, så litet men ändå så starkt.

Har haft knip i "magen" idag på olika ställen man blir ju lite nojjig om det är något som är fel då. Men tycker att det suttit för högt upp för att det ska ha med den lille att göra. Magen kan ju inte lägga av med allt annat bara för att man blir med barn. Jag menar knip i magen har man ju i vanliga fall med. Måste sluta tänka så mycket och bara ta det lugnt. Allt behöver inte ha med det lilla livet i magen att göra.

Längtar så mycket tills magen börjar växa och man "känner" sej gravid. Vill vara där nu.
Men just nu har jag vecka sex att gå igenóm med allt det innebär =)

Kram


Fortfarande overkligt!

Kan fortfarande inte förstå att det är sant. Tog ett test till igår kväll. Det blev två mörklila streck med en gång. Ska ju ta minst 40sek men det gick betydligt snabbare än så. Tror att jag måste tro på det nu =)
Pratade med barnmorskan idag, första ultraljudet är redan 3/2. Helt otroligt, det är ju bara några veckor dit.
Ska bli jätte kul, spännande och lite läskigt. Valde att gå privat så att man får fler ultraljud känns mycket bättre och säkrare oxå.

Två till har fått reda på det, Kerstin på jobb. Ville att någon där skulle veta det och Kerstin gillar jag även privat så det kännde självklart att berätta det för henne.
Hanna kom oxå in idag på jobb och undrade om min mens hade kommit. vi hade pratat om det sist vi sågs så kunde ju inte ljuga och säga att den kommit så nu vet även hon. Tror även att Annie misstänker något. Hoppas att jag hinner att träffa henne på lördag innan vi ska på middag i Påarp. Men känns ändå inte som om jag berättat det för någon som det skulle kännas jobbigt om något skulle gå fel.

Ååååå jag kan inte förstår det, vi ska bli föräldrar. Vill bara att dessa första veckorna ska gå fort så att man kan berätta det för alla. Ska bli så kul =)

Var uppe inatt på toa, nu återstår det att se om det fortsätter resten av dessa månderna. Drömmer en massa med. Vet inte om det beror på graviditeten men brukar inte drömma så mycket som jag gör nu varje natt. är väldigt trött och känner att jag är hungrigare men äter inte mer än vanligt.

Ska bli väldigt intressant att följa min kropps utveckling.


Äntligen!

Äntligen var det vår tur att lyckas. Efter att försökt i över ett år så fick vi ett "Gravid" i fönstret. Jag bara grät när jag såg det, jag trodde inte på det. Det visades så snabb dessutom, hann bara tvätta händerna. Har aldrig grårtit av lycka på det sättet det ända jag fick fram när Fredrik kom innanför dörren (han hade jobbat) var: Har du läst mitt mess? Nä!? Du ska bli pappa i september sen bölade jag igen.
Som vi har kämpat för detta och nu när man är där (har tagit tre test till efter det) så fattar man inte att det är sant. Det bor verligen en liten i magen nu. Så underbart men såååå läskigt.

Test nr.1Test nr.2

Jag mår hur bra som helst, lite jobbigt med att borsta tänderna och värk i brösten men annars ingenting, eller jo jag är JÄTTEtrött hela tiden känns det som.  Nu hoppas jag verkligen att inget händer och att vi faktiskt kommer att bli föräldrar i september. Helt ofattbart!

Ringde barnmorskan idag. Agnes hade rekomenderat en och hon verkade jätte trevlig. Ska ringa henne imorgon igen och få en tid för första ultraljudet. Helt sjukt. Kommer nog inte bli verkligt förrän man ser den där i magen =)

Har valt att bara berätta det för några stycken. Mamma, Rebecka, Agnes, Solveig och Kerstin på mitt jobb. Man vill ju bara skrika ut det till alla men om det skulle gå fel av någon anledning så är det nog skönt att det inte är så många att berätta det för.

Så nu ska vi bli en familj på riktigt!

Nu är jag jättetrött och ska sova. Imorgon blir det fika med Solveig och mage snack =)

Kram


RSS 2.0